Sunday, 12 October 2014

MALAY CUISINE AND ARAB BUFFET

  Restoran Puteri Penchala kini telah mengadakan promosi Malay Cuisine dan Arab Buffet dengan satu harga...nikmatilah juadah masakan melyu asli di restoran ini.. pelbagai lauk pauk dan aneka kuih muih menanti untuk anda nikmati..
  Dengan persekitaran yang aman dan berada di atas bukit...so memang sesuai untuk anda menikmati makanan anda tanpa gangguan luar...

     design & concept by hambali kusni / bold Ideas

    design & concept by hambali kusni / bold Ideas

                     design & concept by hambali kusni / bold Ideas

                      design & concept by hambali kusni / bold Ideas

Tuesday, 7 October 2014

KEDAI BUKU TAMAN TUN DR. ISMAIL, KUALA LUMPUR

  Tentu sukar untuk jumpa kedai buku di area Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur..kat sini saya perkenalkan kedai buku yang memang menjual banyak bahan bacaan dan alat tulis..Daripada bahan bacaan untuk pelajar hinggalah bahan bacaan untuk golongan profesional..

  Nama kedai nie JASEMA ENTERPRISE. Berada di jalan Aminuddin Baki..belakang CIMB Bank..first time aku jumpa kedai nie memang seronok sebab banyak jenis bahan bacaan kat dalam kedai tu.


                      Rak yang dipenuhi dengan bahan bacaan. 


Pilih jea bahan bacaan yang anda semua kendaki...ini baharu sebahagian dari bahan bacaan yang mereka ada..dibahagian belakangnya pula terdapat pelbagai alat-alat tulis dan keperluan pejabat...



                      Majalah fesyen

                      Plastik JASEMA ENTERPRISE

                 ada diskaun kalau beli borong...   

Friday, 3 October 2014

2014 THE BEST TECH COMPANY LOGOS

The Best Tech Company Logos


so kepada adik, abang dan akak yang baru nak berjinak-jinak buat logo boleh kaji logo kat link website ni..

http://www.businessinsider.my/the-best-tech-company-logos-2014-7/



selamat belajar

Thursday, 2 October 2014

NAK BELAJAR MELUKIS

Nak belajar melukis dengan cepat dan bersistem.

Disini saya kongsikan satu website mengajar cam mana cara nak draw dengan betul dan terperinci..
Step by Step...itu kan cara yang better...

Tidak kira usia..tua, muda dan kanak-kanak..website ini dapat menerangkan satu persatu.
Siap ada video tutorial lagi untuk menunjukkan cara melukis dengan betul.
Hasil yang terbaik dan cantik mata memandang.

so apa lagi sila layari

http://www.drawzania.com/

Selamat belajar melukis


    Paparan muka depan website http://www.drawzania.com/


    Facebook owner website http://www.drawzania.com/

Cara nak daftar iklan nuffnang

Selepas masuk ofis terus on pc..sebab dengan satu tujuan nak daftar nuffnang..search kat google and then jumpa adress nie

http://kathyjem.blogspot.com/2014/03/daftar-iklan-nuffnang-dan-cara-nak.html

so apa lagi terus cuba dan berjaya...suksess...

Wednesday, 1 October 2014

20 SEN AJE

Atasan : 20 sen jea
Bawahan : banyak tu...

Pendebatan antara dua kasta yang berbeza...maksud kasta yang saya maksudkan adalah pihak pemimpin dan pihak yang dipimpin.

Kenaikan harga minyak yang kita hadapai dalam beberapa jam yang lalu adalah satu lagi kejutan masyarakat di negara ini...Bebanan dari kenaikan minyak petrol ini sememangnya akan dirasai oleh mereka yang berpendapatan rendah...termasuklah aku yang baru berjinak dengan dunia perniagaan..mencabar sungguh :(
Dalam berita menyatakan ekonomi kita adalah kukuh namun apa yang kita lihat dan hadapi adalah sebaliknya.

Aku tak kisah jika kenaikan ini berlaku jika
1) Jalan yang aku lalui tidak jam ( siput sedut lagi laju)
2) Sistem pengangkutan awam lebih efisyen ( sentiasa lambat dan majoriti penumpang adalah pekerja luar negara.

Apakah MRT yang sedang dibina mampu untuk mengatasi kebanjiran kenderaan atau hanya medium untuk memenuhkan poket orang yang berkepentingan..kita tunggu..

thanks

IRON PROMOTION COUNTER

IRON PROMOTION COUNTER Jika kita involve sesuatu event, pertama sekali mesti kita fikir kesukaran yang akan timbul.. * Banyak fly...