Tuesday, 30 September 2014

BLOG INI MENGISAHKAN APA YANG AKU KERJAKAN....

BLOG INI MENGISAHKAN APA YANG AKU KERJAKAN....

Wah bunyinya macam serius jea...wahahaha...bukan apa aku taknaklah blog yang aku bina nie bercampur aduk dengan benda lain...blog nie aku jadikan sebagai website aku bagi memudahkan client aku melihat apa yang aku buat...sebagai freelancer pereka grafik dan fotografi aku kenalah buat blog nie.

Kalau di ikutkan hasil kerja aku dalam bidang grafik nie memanglah banyak tapi dah tua nielah baru nak berjinak dengan blog nie..tapi tak salah pun..janji buat..

hehehe..


Monday, 29 September 2014

NAMECARD DESIGN + PRINTING ( TV HIKMAH)

    concept & design by hambali kusni / bold ideas

My latest design namecard adalah dari syarikat 1717 Communication and Services Sdn Bhd. Syarikat ini terbabit didalam bidang brodcasting, media dan event.

Syarikat ini memilih jenis namecard yang mempunyai spot UV, matt laminate dan round corner..

thanks
hambali kusni
Bold Ideas

NAMECARD DESIGN + PRINTING ( CUN MEDIA / 1717 COMMUNICTION)

    cencept & design by hambali kusni / boldideas

NAMECARD DESIGN + PRINTING ( BETA GROUP SDN BHD)

    concept & design by hambali kusni / bold ideas

BETA GROUP terbabit dalam bidang binaan peumahan dan industri.

NAMECARD DESIGN + PRINTING (GERBANG ACARA SDN BHD)

    design by hambali kusni

Gerbang Acara Sdn Bhd adalah syarikat bumiputera yang bertanggungjawab dalam bidang pengurusan acara. Mereka juga pakar dalam membuat props untuk majlis keraian samaada dari badan kerajaan dan syarikat korporat..

Jika dilihat bahagian belakang namecard tersebut, semua detail syarikat berbentuk huruf "G" yang mewakili huruf pertama perkataan Gerbang. Memang berpusing bila nak membacanya tapi kad ini lebih kreatif dan more attraction..

Jika ingin melihat hasil kerja mereka sila layari www.gerbangacara.com.my

thanks
hambali kusni
Bold Ideas

NAMECARD DESIGN + PRINTING (DK&Q PRODUCTION)

    concept & design by hambali kusni / bold ideas

NAMECARD DESIGN + PRINTING (MYCPS)

    concept & design by hambali kusni / bold ideas

Mycps adalah singkatan bagi Mycreativepixel Studio...terletak di bangunan PV128, Setapak Kuala Lumpur.. Diterajui oleh beberapa anak muda, mycps menawarkan perkhidmatan sewaan white studio kepada photograper. Dengan keluasan studio 30ft x 21ft amatlah sesuai untuk dijadikan tempat photographer berkarya..

Mycps juga ada menawarkan perkhidmatan photografi kepada orang ramai..
Jika berminat sila hubungi HAMBALI KUSNI (0122754917) atau Aiman (0123602384).

thanks....


NAMECARD DESIGN + PRINTING (BOLD IDEAS)

    design  / concept : hambali kusni / bold ideas

Namecard ini adalah namecard semasa saya memulakan perniagaan dalam bidang kreatif.
Dibahagian belakang disertakan semua perkhidmatan yang saya berikan kerana bagi memudahkan kepada clients saya untuk mengetahui jenis perkhidmatan yang saya sediakan......

Warna kuning dan purple buah manggis menjadi warna utama saya...namun pada pertengahan tahun 2014, saya membuat rebranding terhadap stationery saya termasuklah warna, logo dan typo...


NAMECARD DESIGN + PRINTING

    concept & design by hambali kusni / bold ideas

Setiap perniagaan memerlukan nama dan identiti yang tersendiri....

NAMECARD adalah salah satu medium untuk kita memperkenalkan diri kita kepada pelanggan ataupun kenalan kita..sizenya yang kecil dapat dibawa dan di simpan dengan mudah...

Antara terlupa nama dan alamat client dan pengedar perniagaan anda...jangan risau kerana namecard berada dalam simpanan anda...kini namecard ini berkembang mengikut perkembangan dunia grafik dan cetakkan..perbagai size dan bentuk dapat kita perolehi sekarang...maklumlah sekarang pereka grafik sekarang mempunyai BOLD IDEAS untuk mengetengahkan idea mereka..

Selain bentuk dan size, namecard kini dapat dicetak di pelbagai jenis kertas. Biasanya namecard ini mempunyai finishing yang berbeza-beza seperti spot uv, matt laminate, hot stamping, emboss dan sebagainya..

Oleh itu sebagai pereka grafik dan photographer, saya menawarkan perkhidmatan design + printing namecard ini..jika berminat sila SMS/WhatsApp saya di talian 012-2754917 atau email ke boldideas2@gmail.com...

Sekian......


Thursday, 25 September 2014

Wednesday, 24 September 2014

PHOTOSHOOT KONVO





Tiada yang indah bila kita tamat belajar di menara gading dan lebih indah jika kita abadikan kenangan manis tersebut bersama keluarga dan rakan-rakan...

Jika berminat boleh sms/whatApps 012-2754917 (hambali Kusni)...

Friday, 19 September 2014

BANNER



Hasil kerja terbaru dari saya untuk client saya iaitu RESTORAN PUTERI PENCHALA yang terletak di Tmn Tun Dr. Ismail.....

Restoran ini menyediakan masakan melayu asli dan ala carte...terbaru mereka akan menyediakan masakan timur tengah memandangkan masakan tersebut menjadi trend masa ini....

Selain menyediakan makanan di restoran, Restoran Puteri Penchala juga menjadi venue untuk majlis perkahwinan, majlis rasmi dan tidak rasmi..

PRODUCT PHOTOSHOOT





One of our services is product photoshoot...any enquiries, please call me..

Wood Frame


Sesetengah client ingin buat frame untuk mengabadikan gambar kenangan di wall rumah mereka....so, ini adalah salah satu pelanggan fotografi saya yang membuat wood frame untuk keluarga mereka....

Jika berminat bolehlah hubungi saya...:)


Wednesday, 17 September 2014

ROLL UP BUNTING


Bunting merupakan salah satu medium pengiklanan yang biasanya kita akan lihat di jalan raya, booth niaga dan premis perniagaan. Biasanya bunting ini akan memaparkan promosi-promosi yang terkini bagi menarik perhatian para pengunjung.

Terdapat banyak jenis bunting ini mengikut kesesuaian jenis perniagaan atau promosi yang di adakan.

Jika anda perlukan bunting ini sila call saya...:)


FAMILY PHOTOSHOOT

Beberapa gambar family photoshoot




FOOD PHOTOGRAPHY

Welcome to my blog.. membuat food photoshoot di white studio untuk profile saya sebagai pereka graphic dan jurugambar.

Konsep yang saya ketengahkan adalah bagaimana makanan membentuk keperibadian manusia termasuk bentuk badan, cara hidup dan sebagainya. Bahan utama dalam sesi fotografi ini adalah roti bakar yang merupakan makanan yang penuh dengan zat besi (kalau tak silap saya) iaitu sumber yang sangat penting untuk penduduk asia amnya dan malaysia khasnya..

Bahan-bahan bacaan yang saya gunakan adalah sebagai props untuk gambar saya dan ianya juga bagi menguatkan lagi konsep fotografi yang saya ketengahkan.

Wassalam






Graphic On Frame


Jika anda bosan dengan gambar yang sedia ada..apa kata gambar yang sedia ada tersebut di hiasi dengan pelbagai corak...

Poster Frame and Frame Canvas





Ceriakan dinding rumah anda dengan poster frame dan frame canvas...untuk tempahan sila hubungi saya.

Tuesday, 16 September 2014

About BOLD IDEAS


Please call me....:)

Welcome to BOLD IDEAS

Hi, my name Hambali Kusni and i'm founder company BOLD IDEAS...
Bold Ideas is a one of graphic design and photography company in Malaysia..

any enquiries please call / sms / whatApps 012-2754917 or 019-3201934..

IRON PROMOTION COUNTER

IRON PROMOTION COUNTER Jika kita involve sesuatu event, pertama sekali mesti kita fikir kesukaran yang akan timbul.. * Banyak fly...