Monday, 17 April 2017

IRON PROMOTION COUNTER

IRON PROMOTION COUNTER
Jika kita involve sesuatu event, pertama sekali mesti kita fikir kesukaran yang akan timbul..

* Banyak flyer atau bahan promosi yang perlu kita bawa.

* Display table yang sukar dibawa dan dipasang.
* Ruang booth yang sempit.
Jika kita fikir semua tu mesti memeningkan kepala..
JOM!!!! KITA MENCUBA IRON PROMOTION COUNTER dari Bold Ideas KL..
Antara sebab kenapa kita perlu mencuba IRON PROMOTION COUNTER adalah...
* Mudah dibawa (boleh masuk dalam keta ViVA)
* Mudah dipasang ( lipat-lipat sahaja).
* Tahan lama.
SESANGAT SESUAI KEPADA MEREKA YANG MENJALANKAN
- Perniagaan mutual fund.
- Perniagaan Insurans/takaful.
- Perniagaan kosmetik.
- Perniagaan healthy product.
Sebarang pertanyaan / tempahan sila call/whatsapp 0122754917 (Hambali)

   Mudah di bawa.


   Proses menampal sticker


                      Pemasangan sticker dah siap

Sunday, 12 October 2014

MALAY CUISINE AND ARAB BUFFET

  Restoran Puteri Penchala kini telah mengadakan promosi Malay Cuisine dan Arab Buffet dengan satu harga...nikmatilah juadah masakan melyu asli di restoran ini.. pelbagai lauk pauk dan aneka kuih muih menanti untuk anda nikmati..
  Dengan persekitaran yang aman dan berada di atas bukit...so memang sesuai untuk anda menikmati makanan anda tanpa gangguan luar...

     design & concept by hambali kusni / bold Ideas

    design & concept by hambali kusni / bold Ideas

                     design & concept by hambali kusni / bold Ideas

                      design & concept by hambali kusni / bold Ideas

Tuesday, 7 October 2014

KEDAI BUKU TAMAN TUN DR. ISMAIL, KUALA LUMPUR

  Tentu sukar untuk jumpa kedai buku di area Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur..kat sini saya perkenalkan kedai buku yang memang menjual banyak bahan bacaan dan alat tulis..Daripada bahan bacaan untuk pelajar hinggalah bahan bacaan untuk golongan profesional..

  Nama kedai nie JASEMA ENTERPRISE. Berada di jalan Aminuddin Baki..belakang CIMB Bank..first time aku jumpa kedai nie memang seronok sebab banyak jenis bahan bacaan kat dalam kedai tu.


                      Rak yang dipenuhi dengan bahan bacaan. 


Pilih jea bahan bacaan yang anda semua kendaki...ini baharu sebahagian dari bahan bacaan yang mereka ada..dibahagian belakangnya pula terdapat pelbagai alat-alat tulis dan keperluan pejabat...



                      Majalah fesyen

                      Plastik JASEMA ENTERPRISE

                 ada diskaun kalau beli borong...   

Friday, 3 October 2014

2014 THE BEST TECH COMPANY LOGOS

The Best Tech Company Logos


so kepada adik, abang dan akak yang baru nak berjinak-jinak buat logo boleh kaji logo kat link website ni..

http://www.businessinsider.my/the-best-tech-company-logos-2014-7/



selamat belajar

Thursday, 2 October 2014

NAK BELAJAR MELUKIS

Nak belajar melukis dengan cepat dan bersistem.

Disini saya kongsikan satu website mengajar cam mana cara nak draw dengan betul dan terperinci..
Step by Step...itu kan cara yang better...

Tidak kira usia..tua, muda dan kanak-kanak..website ini dapat menerangkan satu persatu.
Siap ada video tutorial lagi untuk menunjukkan cara melukis dengan betul.
Hasil yang terbaik dan cantik mata memandang.

so apa lagi sila layari

http://www.drawzania.com/

Selamat belajar melukis


    Paparan muka depan website http://www.drawzania.com/


    Facebook owner website http://www.drawzania.com/

Cara nak daftar iklan nuffnang

Selepas masuk ofis terus on pc..sebab dengan satu tujuan nak daftar nuffnang..search kat google and then jumpa adress nie

http://kathyjem.blogspot.com/2014/03/daftar-iklan-nuffnang-dan-cara-nak.html

so apa lagi terus cuba dan berjaya...suksess...

Wednesday, 1 October 2014

20 SEN AJE

Atasan : 20 sen jea
Bawahan : banyak tu...

Pendebatan antara dua kasta yang berbeza...maksud kasta yang saya maksudkan adalah pihak pemimpin dan pihak yang dipimpin.

Kenaikan harga minyak yang kita hadapai dalam beberapa jam yang lalu adalah satu lagi kejutan masyarakat di negara ini...Bebanan dari kenaikan minyak petrol ini sememangnya akan dirasai oleh mereka yang berpendapatan rendah...termasuklah aku yang baru berjinak dengan dunia perniagaan..mencabar sungguh :(
Dalam berita menyatakan ekonomi kita adalah kukuh namun apa yang kita lihat dan hadapi adalah sebaliknya.

Aku tak kisah jika kenaikan ini berlaku jika
1) Jalan yang aku lalui tidak jam ( siput sedut lagi laju)
2) Sistem pengangkutan awam lebih efisyen ( sentiasa lambat dan majoriti penumpang adalah pekerja luar negara.

Apakah MRT yang sedang dibina mampu untuk mengatasi kebanjiran kenderaan atau hanya medium untuk memenuhkan poket orang yang berkepentingan..kita tunggu..

thanks

Tuesday, 30 September 2014

BLOG INI MENGISAHKAN APA YANG AKU KERJAKAN....

BLOG INI MENGISAHKAN APA YANG AKU KERJAKAN....

Wah bunyinya macam serius jea...wahahaha...bukan apa aku taknaklah blog yang aku bina nie bercampur aduk dengan benda lain...blog nie aku jadikan sebagai website aku bagi memudahkan client aku melihat apa yang aku buat...sebagai freelancer pereka grafik dan fotografi aku kenalah buat blog nie.

Kalau di ikutkan hasil kerja aku dalam bidang grafik nie memanglah banyak tapi dah tua nielah baru nak berjinak dengan blog nie..tapi tak salah pun..janji buat..

hehehe..


Monday, 29 September 2014

NAMECARD DESIGN + PRINTING ( TV HIKMAH)

    concept & design by hambali kusni / bold ideas

My latest design namecard adalah dari syarikat 1717 Communication and Services Sdn Bhd. Syarikat ini terbabit didalam bidang brodcasting, media dan event.

Syarikat ini memilih jenis namecard yang mempunyai spot UV, matt laminate dan round corner..

thanks
hambali kusni
Bold Ideas

NAMECARD DESIGN + PRINTING ( CUN MEDIA / 1717 COMMUNICTION)

    cencept & design by hambali kusni / boldideas

NAMECARD DESIGN + PRINTING ( BETA GROUP SDN BHD)

    concept & design by hambali kusni / bold ideas

BETA GROUP terbabit dalam bidang binaan peumahan dan industri.

IRON PROMOTION COUNTER

IRON PROMOTION COUNTER Jika kita involve sesuatu event, pertama sekali mesti kita fikir kesukaran yang akan timbul.. * Banyak fly...